Don’t drink and drive..

Zoals beloofd het vervolg van mijn blog over de fatale aanrijding onder invloed van alcohol..

download

Geen sprake van zeer onvoorzichtig rijgedrag

De rechtbank oordeelt dat er gen sprake is van zeer onvoorzichtig rijgedrag, een zwaardere vorm van schuld, zoals de Officier van Justitie had aangenomen. De rechtbank merkt daarbij op dat verdachte zich weliswaar door met dezelfde snelheid te blijven rijden in de positie heeft gebracht dat hij überhaupt moest uitwijken voor een in de linker rijbaan invoegende auto, maar dat die uitwijkmanoeuvre op dat moment op zichzelf geen onjuiste reactie was. Het was de enige manier, naast remmen, om een aanrijding te voorkomen. Ook gaat de rechtbank uit van een minder grote invloed van het alcoholgebruik op het verkeersgedrag van de man.

Strafoplegging

De rechtbank acht dit feit bewezen in de zin van aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Bepalend voor deze mate van schuld acht de rechtbank het niet anticiperen op de ongebruikelijke verkeerssituatie door de snelheid niet aan te passen, waarbij de rechtbank aanneemt dat het negatief beïnvloede waarnemings- en reactievermogen door het alcoholgebruik (dat enigszins boven de wettelijke grens lag) daar mede de oorzaak van is. Er wordt, in afwijking van de eis van de Officier van Justitie die een forse (deels) onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een lange (deels) onvoorwaardelijke rijontzegging vorderde, een werkstraf van 180 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar opgelegd. Dit komt doordat de rechtbank de man minder schuldig acht aan dit ongeval dan de Officier van Justitie. Daarnaast heeft de man een blanco strafblad, ook voor verkeersdelicten. Ook zijn persoonlijke omstandigheden heeft de rechtbank daarbij laten meewegen, vooral in het licht van de lange tijd die de man heeft moeten wachten op zijn berechting.

Hopelijk vond jij het leuk om weer een nieuwe blog te lezen! Heb jij vragen of wil je ergens meer over weten? Laat het mij weten en ik ga er wat leuks van maken 🙂

Tot snel!

Liefs Kayleigh

Advertenties

Een gedachte over “Don’t drink and drive..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s