Onder invloed van alcohol..

Eind 2016 is er een fatale aanrijding geweest op de A37, bij Hoogeveen, waar bergingswerkzaamheden plaats vonden op de vluchtstrook en in de berm terwijl voor die ongebruikelijke verkeerssituatie gewaarschuwd werd middels lichtsignalen.

De verdachte is ten laste gelegd dat het ongeval aan zijn schuld te wijten was door zijn rijgedrag, waarbij hij onder invloed van alcohol was. Op 7 augustus was de uitspraak in deze zaak.

55844904 - whiskey with car keys and handcuffs concept for drinking and driving

De aanrijding

De man reed op de Rijksweg A37, bij de afslag Hoogeveen-Oost. Naar aanleiding van een eerder ongeval stonden daar, op de vluchtstrook en in de berm, politie en hulpverleners met voertuigen met alarmsignalen ter beveiliging van bergingswerkzaamheden. De toegestane snelheid daar bedroeg 130 km per uur. Dat verdachte harder heeft gereden dan toegestaan was is niet vastgesteld. Hij heeft echter ook geen vaart geminderd. Verdachte is in reactie op een wisseling van rijbaan van een andere auto van de weg geraakt en op de vluchtstrook terechtgekomen waar hij daar twee stilstaande auto’s heeft geraakt en ook het slachtoffer. Het slachtoffer is daarbij in de berm geslingerd en zodanig gewond geraakt dat hij ter plaatse is overleden.

Onvoorzichtig rijgedrag

De rechtbank verwijt de man dat hij zijn snelheid niet heeft aangepast aan de bijzondere verkeerssituatie ter plekke, zodat hij veilig had kunnen reageren op mogelijk verkeersgedrag van anderen in zo’n geval. Zoals -plotseling- invoegen. De rechtbank neemt aan dat deze verkeersfout mede veroorzaakt is door het alcoholpromillage bij verdachte, wat hoger was dan wettelijk toegestaan. Dit is van invloed geweest op zijn waarnemings- en reactievermogen en daarom mede oorzaak van de te hoge snelheid waarmee verdachte in deze bijzondere verkeerssituatie heeft gereden. Dat leidt ertoe dat naar het oordeel van de rechtbank de man aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden, terwijl hij onder invloed was van alcohol, in een mate die boven de wettelijke toegestane grens ligt. Hem valt daarom schuld te verwijten.

Wat het oordeel van de rechtbank was hou ik nog even voor mijzelf, benieuwd naar het oordeel? Kijk morgen om 19:00 uur weer op mijn social media voor het vervolg!

Tot morgen!

Liefs Kayleigh

 

Advertenties

Een gedachte over “Onder invloed van alcohol..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s